2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Balta duonytė

Kadangi gyvenu kaime ir dar esu ūkininkė, tai būtų nuodėmė nekepti savo duonelės. Duoną kepu ir orkaitėje ir elektrinėje duonkepėje. Aišku turiu ir duonkepį pečių, bet tik retais atvejais jį kuriu, reikia daug daugiau laiko, bet tada duona būna kelis kart geresnio skonio ir kvapo.


Duonytei iškepti reikės:
500 g miltų tipo 550
20 g šviežių mielių (dažnai dedu sausas)
300 ml vandens
60 g minkšto sviesto
1 su kaupu a.š. druskos
Kartais dedu sėlenų, sėmenų, saulėgražų saujelę
Viską sumaišius kildinti apie 1 val. Paskui suformuoti kepaliuką ir dėti į skardą kurioje keps,dar 5 min kildinti ir tada įkaitinus iki 220 temperatūros orkaitę kepti apie 35-40 min. Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą