2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Juoda duonytė su raugu

Šią duoną pamėgau kepti , nes labai paprastas receptas, viskas greitai ir paprastai.
Duonytei reikės
1 l vandens
400 g rupių ruginių miltų
400 g  kvietinių miltų 550 tipo arba Ekstra
200 g  rupių kvietinių miltų
2 saujos sėlenų
2 saujos avižinių dribsnių
6 š. cukraus (dedu ir 10 jei noriu saldesnės)
2-3 a. š. druskos
apie 100 g raugo
Visas dalis susidedu į maišymo indą, raugą išmaišau su šiltu vandeniu ir supilu kartu. Viską gerai išminkau.Atidedu raugo į indelį, kurio sandariai neuždengiu ir palieku pakilti, paskui laikau šaldytuve irgi pradengtą. Skardą išsikloju popieriumi ar gerai ištepu aliejumi ir suformavus kepaliuką dedu į skardą, užkloju lininiu skudurėliu ir šiltai palieku apie 6-8 valandas pakilti. Orkaitę įkaitinu iki 220 temperatūros ir įdedu duonelę, kepu apie 1 val 15 min. Išimu iš orkaitės ir atvėsinu ant grotelių uždengus lininiu rankšluosčiu. Labai paprasta ir greita,duona labai skani.

3 komentarai:

  1. Gražiai duonikė atrodo.Ir aš turiu panašų receptuką.Gal irgi įdėsiu.Bet ,Vilmute ,pabandyk ir plikytą.Ji man šiek tiek švelnesnė gaunasi.Ne tiek ten ir darbo,kaip atrodo,kai aprašiau.Viskas nesudėtinga.O tavo kepaliukas skaniai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepu ir plikytą, bet tik tada, kai žinau jog tikrai turėsiu laiko kitą dieną, dažnai rūgštoka gaunasi,perilgai rauginu, nes tiesiog negaliu be vakaro iškepti ir tai dažniausiai dukra grįžusi po pamokų iškepa, man vasarą toks variantas geriau tinka

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žudot jus mane abi su tom duonom:)))) Prapieste, tavo kepaliukas privertė mane tokiu laiku (jau 01:52) keliauti prie šaldytuvo:))) Greičiau orkaitė namie, oi kepsiu kepsiu!

    AtsakytiPanaikinti